მოვამზადოთ უგემრიელესი, არომატული ლიმონის ტარტი საჭირო ინგრედიენტების შეძენას შეძლებთ ფრესკოს სუპერმარკეტშიცომი: ფქვილი - 250გრ კარაქი - 125გრ კვერცხის გული - 1 ცალი შაქარი - 80გრ დაფქული ნუში - 30გრ ვანილი/მარილი შიგთავსი: ლიმონი - 2 ცალი შაქარი - 100 გრ კვერცხის გული - 3 ცალი სიმინდის სახამებელი - 1 ს.კ კარაქი - 50 გრ ტოპინგი: კვერცხის ცილა - 3 ცალი შაქარი - 150 გრდავიწყოთ მომზადება: გადავურიოთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი ერთმანეთს, დავამატოთ კუბებად დაჭრილი ცივი კარაქი და კვერცხის გული. კარგად ავსრისოთ ხელით. მიღებული ფხვიერი მასა გადავახვიოთ საკონდიტრო ცელოფანში და მოვათავსოთ მაცივარში 30 წუთით. ცომი გავაბრტყელოთ და მოვათავსოთ 24 სმ დიამეტრის ფორმაში. ჩანგლით დავხვრიტოთ ცომი, დავაფინოთ ქაღალდი და დავაყაროთ რაიმე მარცვლეული ( რათა ტარტის გული არ ამოვიდეს) მოვათავსოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით.ჭურჭელში ჩავასხათ 2 ლიმონის წვენი და ჩავყაროთ ამავე ლიმონის ცედრა, შაქარი, კვერცხის გულები და სიმინდის სახამებელი. ძალიან დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღოთ მუდმივი მორევით. შესქელებისთანავე გადმოვდგათ და შევურიოთ კარაქი.კრემი დავასხათ სანახევროდ გამომცხვარ ცომში და შევაბრუნოთ ღუმელში 10-15 წუთით. კვერცხის ცილა და შაქარი ავთქვიფოთ სქელი ბეზეს კონსისტენციამდე, გავაფორმოთ გაგრილებული ტარტი ბეზეთი. ბეზე მოვბრაწოთ ზედაპირზე ხელის გაზის ბალონით ან მოვათავსოთ ღუმელში 5 წუთით ზედა გრილით)